Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyakran ismételt kérdések

1.Milyen szakképzettség szükséges ahhoz, hogy egy engedéllyel rendelkező szalonban a munkatársak tetoválhassák az arra vágyókat?
 
Az ÁNTSZ által évente indított sterilizáló és egészségügyi tanfolyam elvégzése, a területileg illetékes ÁNTSZ által kiadott stúdióműködési engedély és a ma még nem kötelező, - de igen ajánlott! - tetováló tanfolyamról szóló tanúsítvány (MTSZ).
 
2. Mi a különbség a kozmetikai tetoválás és a test-tetoválás között? 
A hagyományos értelemben vett végleges tetoválást a bőr mélyebb rétegeibe (az irha réteg alá) juttatják be, míg a kozmetikai tetoválás - ha szakszerűen végzik - csak a bőr legfelső rétegét érinti, ami idővel kikopik. A végleges tetoválás célja grafikai minták, szimbólumok bőrre való felapplikálása. A kozmetikai tetoválás a hölgyek privilégiuma és az elsődleges nemi jellemzők - pl: ajak kontúr, szemöldök ív - felerősítésére szolgál.
 
3. Az utóbbira vonatkozik a kérdés: hová, főként melyik testrészükre helyeztetnek el az emberek tetoválást? 
Az emberi találékonyság határtalan. Kedvelt pontok a hölgyek körében a bokacsont környéke, az alsó lábszár, a hátsó dekoltázs, derék. A férfiak előszeretettel választják a vállukat, karjukat, lapockájukat. Ezen megfigyelések mögött mély szociálantropológiai titkok húzódnak.
 
4.  Melyek a legjellemzőbb képek, minták, vagy portrék, vagy valami más? Van most valamilyen divatirányzat?
Trendek mindig voltak és lesznek is. Régen a minták egyszerűbbek voltak és színtelenebbek. Ma már a korszerű gépeknek, technikai eszközöknek és a laboratóriumokban kifejlesztett festékanyagoknak köszönhetően nincs megvalósíthatatlan képi ábrázolás.
 
5. Mennyi idő alatt gyógyul a tetoválás?
A gyógyulásnak két fázisa van. Első periódus a minta elkészültétől a sebtiszta állapotig tart: ez egyéntől függően nagyjából 7-10 nap. Ilyenkor nagyon kell vigyázni, óvni és kezelni kell a tetovált bőrfelületeket. A második periódus hosszabb ideig tart ekkor regenerálódik teljesen a bőr, de az erős fénytől még mindig tartózkodni kell.
 
6.  Előfordult-e, hogy valakinél valamilyen szövődmény lépett fel?
Több mint egy évtizedes tapasztalat alapján azt  mondhatjuk ki, hogy a szövődmények mindig a helytelen utókezelésből származnak.
A helyes utókezelésről a tetováló mesternek szóban és írásban kell tájékoztatást adni. Nyáron fokozott figyelmet kell fordítanunk a fertőzések elkerülésére. Hallottunk és olvastunk is már rémtörténeteket mindenféle gyilkos tetoválásról meg aids-et okozó testékszerről is, de véleményem szerint ezek többnyire csak a nézettséget vagy olvasottságot növelni szándékozó újságírói fogások. Igen, vannak a tetoválásnak kockázatai, de ezeket a szabályszerű tevékenységgel és a gondos kezeléssel el lehet kerülni.
 
7.  Mekkora az a legnagyobb testfelület, amit egy alkalommal tetoválásra bevállalnak? 
Ez nem bevállalom - nem vállalom kérdése. A gondosan és lelkiismeretesen eljáró tetováló folyamatosan figyelemmel kíséri a páciens fiziológiás és mentális állapotát, és e szerint időzíti munkáját. Általában egy egészséges felnőtt 1-1 1/2 órát minden gond nélkül elvisel.
 
 
8.  Amikor valaki bejelentkezik tetoválásra, akkor kikérdezik az egészségi állapotát illetően?
Elég nehéz dolog valakinek a magánügyei felől kérdezősködnünk, de amikor felhívjuk a paciens figyelmét a tetoválással járó tudnivalókra, diszkréten tudakozódunk egy-két olyan kérdésről is mint: mikor evett utoljára, van-e valamilyen allergiája vagy érzékenysége vagy fogyasztott-e alkoholt vagy más tudatmódosító anyagot. 
 
9. Mi van akkor, ha véletlenül elront egy tetoválást, van-e mód a korrekcióra?
15 év tapasztalat után nem ront az ember. A tetoválás gyakorlatában létezik egy fogalom, amit angolul "Cover-Up"-nak hívnak. Ez egy korrekciós eljárás, ami annyit tesz, mint takarás. Ha kell, ez alkalmazható.
 
10. Sokan nem festett, hanem tárgyiasult jelet szeretnének testükön, valamilyen testékszert, azaz piercinget. Ahhoz is kell valamilyen szakképzettség, hogy valaki piercinget helyezzen el a páciens valamelyik testrészén? 
Természetesen hasonló szigorú követelményrendszernek kell megfelelnie a piercinget berakó személynek, mint egy tetoválónak. A gyakorlat azt mutatja, hogy sok esetben egy és ugyanaz a személy mindkét munkát ellátja. A legnagyobb kockázatot inkább abban látom, hogy újabban kozmetikában, fodrásznál, szépségszalonokban is raknak be testékszert sterilizáló gép, orvosi acél eszközök és megfelelő szakmai ismeret nélkül.
 
11. Ha valaki elmegy egy tetováló-szalonba, mire figyeljen?
Korrekt, felelősségbiztosítással és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberrel végeztessük a tetoválásokat.
Figyeljünk a higiénikus és steril környezetre is és legfőképpen a minőségi festékekre.
Tudjon nemet is mondani a tetováló, amikor egy javaslattal nem ért egyet. Tudja meggyőzni a pácienst, hogy mi a számára előnyös forma, vonal, szín és mi nem!!!. 
 
12. Milyen lépései vannak a tetoválásnak?

- Az első a minta megtervezése (megbeszélése): ez történhet egyedi elképzelés alapján, vagy adott mintakollekcióból. A második a sablon elkészítése és a minta elhelyezése a kívánt testrészre. 

 
A tetoválás folyamata:
Körvonalazás: a sablon körvonalának áthúzása.
Árnyékolás: megfelelő tintával és különböző tűk használatával a minta grafikai árnyékolása.
Színezés: különböző színátmenetes részek elkészítése.
A végső fázis: a terület megtisztítása és steril kötéssel való fedése.
 
13. Mi a teendőnk a beavatkozás után, hogy ápoljuk, mit (nem) szabad utána csinálni és meddig, hogy szép legyen a tetoválás?

 A tetoválást úgy kell kezelni, mint egy felületi hámsérülést, kisebb horzsolást. A kötés eltávolítása után a felületet langyos vízzel átmossuk, és jól megtisztítjuk a megszáradt területet, hámosodást elősegítő krémmel vékonyan bekenjük. A műveletet naponta 2-szer ismételjük. A gyógyulás folyamata kb. 5-10 nap. Ez idő alatt kerüljük a testfelület áztatását (otthoni fürdőzés, uszoda, szauna), inkább a tusolást javasolnám. Továbbá mellőzük a napozást és a szoláriumot (mert esztétikailag károsan befolyásolhatja). A varosodás alatt tartózkodjunk a dörzsöléstől és vakaródzástól. Ha bármi gondot, problémát észlelsz, mindenképp jelezd a tetováló mesternek!
A legmegfelelőbb évszak a tetoválás kivitelezéséhez az őszi-téli-tavaszi hónapok, mivel így a bőrt kevesebb külső behatás éri, ami befolyásolná a tetoválás minőségét.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

beger13@gmail.com

(Brigi, 2014.03.24 11:14)

Sziasztok,

Itt a hozzászólásokban olvastam, hogy vállaltok gyakorlati képzést. Érdeklődnék, hogy aktuális-e még?
Előre is köszönöm a segítséget!
További szép napot!
Üdv,
Brigi

Válasz Évinek AKCIÓK

(YAKUZA TATTOO, 2013.12.15 23:02)

Kedves Évi!

Ige, jelenleg több akciónk is érvényben van! Attól hogy van rajtad már tetoválás, ugyanúgy vonatkozik rád is!Természetesen tudsz élni a lehetőséggel, mindenben segítünk neked!A meglévő mintákhoz is tudunk tervezni összekötő motívumokat és mindezt természetesen akkora felületen, ahogy te szeretnéd!Várunk szeretettel a szalonunkban!
Üdvözlettel: a YAKUZA TATTOO CSAPATA


evisari9@gmail.com

(Évi, 2013.12.14 10:48)

Sziasztok!
Szívesen élnék a decemberre meghosszabbított karácsonyi akcióval. A kérdésem az lenne, hogy akkor is élhetek az akcióval, ha a tetováltatni kívánt felületen már egy tetoválás (felkar felső harmada)?
Sajnos a munkám meghatározza a tetoválható felületeket.
Még egy kérdés: ha több kisebb dolog lenne, ami felvarratnék a karomra, tudnátok segíteni, hogy hogyan fűzzük össze őket?
Üdvözlettel
Évi

Válasz Szimonetta

(YAKUZA TATTOO, 2013.12.13 15:06)

Kedves Szimonetta!

Vállalunk gyakorlati képzést, kérjük hogy a részletek megbeszélésére jelentkezz a 06 70 519 20 76 telefonon.

Üdvözlettel: A YAKUZA TATTOO CSAPATA

abbicornishfromcandy@gmail.com

(Abby Cornish, 2013.12.13 12:50)

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy létezik-e nálatok "gyakornoki lehetőség". Nézelődtem már több helyen, cosmelec stb., tetováló tanfolyamot, de sokan mondták, hogy több értelme lenne tetováló mellé szegődni tanulónak, viszont fogalmam sincs, hogy ennek mi lenne a módja. Illetve ha már pénzt fektetek a dologba nem szeretnék olyan helyre menni, ahol esetleg nem tudom megszerezni a kellő tudást. (OKJ-s tetováló képzésekről hallottam, hogy nem 100%-os a gyakorlati képzés, sőt.)
Tetováló gépet és alkatrészeket már vettem, mert gondolom az lenne az első. (Body shock cuccokat, meg ilyesmiket a radical shop-ból amiket ajánlottak kezdőnek.
Rajzolni elég jól tudok úgy gondolom és szeretek is. Festeni szintén.

Egyelőre várom a válaszotokat, hogy vállaltok-e egyáltalán ilyesmit és köszönöm, hogy elolvastátok a levelem.

Üdvözlettel:

Szimonetta

tapaiedina@gmail.com

(edina, 2013.10.24 15:40)

Akkor jovo het csutortokon mennek 17:30 korul. Belefer meg? :)

Válasz Tápai Edina

(YAKUZA TATTOO, 2013.10.21 10:26)

Kedves Edina!
Az általad kért minta 6-8 ezer ft. között van, elkészítése nem vesz hosszabb időt igénybe, 20 perc kb, és az előkészületek, rajz, stb. Ekkora tetoválás esetén nem szükséges bejelentkezni, kedden akár már jöhetsz is!( A mai hétfői napon technikai okok miatt zárva vagyunk.)
Üdvözlettel: A YAKUZA TATTOO CSAPATA

tapaiedina@gmail.com

(edina, 2013.10.19 14:22)

Sziasztok! az lenne a kerdesem, hogy mennyibe kerulne egy felirat a csuklom belso felere, kb 2x4 vagy 5 cm, es a semper szot szeretnem? Illetve hogy be kell e jelentkezni, es hogy mennyi ideig tart?
Koszonom! :)

Válasz Romania (Mónika)

(YAKUZA TATTOO, 2013.09.02 11:20)

Kedves Monika!

Igen, vállalunk bőrszínnel tetoválást, nagyon szépen meg tudjuk csinálni. mikor lenne aktuális?
Várunk szeretettel:
A YAKUZA TATTOO CSAPATA

Romania

(Monika, 2013.08.30 18:57)

Hello, Monika vagyok 30 eves, romaniabol es szeretnem megkerdezni hogy bor pigment hianyra (vitiligora) vegeznek e tetovalast? Mert szeretnem be tetovalni a kezemen es a combomon nehany foltot ha lehetseges bor szinure vagy vallami hasonlora. Elore is koszonom!

Valahol-válasz Andreának

(YAKUZA TATTOO, 2013.05.06 15:59)

Kedves Andi!

37 éved még nem nagy kor!
Valószínűleg a Gyuri lehetett, aki anno készítette a tetoválásod.
Ő már régóta nem dolgozik nálunk, és nem tudunk igazán róla semmit.
Viszont szeretettel látunk változatlanul nívós munkáinkkal és mostani fő művészünkkel Matyival!

Üdvözlettel: A YAKUZA TATTOO CSAPATA

roland0930@citromail.hu

(Gábor, 2013.06.05 22:04)

sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy piros-bordós felületet takarni fog egy bőrszínre hajazó világosbarna szín.(megbántam a bordót és át szeretném üttetni)

köszönöm:Gábor

Re: roland0930@citromail.hu

(YAKUZA TATTOO, 2013.06.06 12:56)

Kedves Roland!

Igen, teljesen jól le lehet takarni a bordót bőrszínnel. Annyi van, hogy többször át kell menni a felületen, és ez elég időigényes.

Üdvözlettel YAKUZA TATTOO TEAM

Valahol

(Andrea , 2013.05.04 20:15)

Sziasztok!
Életem első tetoválását nálatok csináltattam, akkor 18 voltam, most 37 vagyok... ( fekete-fehér töviskoszorú-szögesdrót a derekam köré körbe..) Nem emlékszem a srác nevére, de megint szeretnék vele csináltatni valamit. Ha esetleg tudtok segíteni hogy megtaláljam nagyon hálás lennék érte. A

Válasz Moncsinak

(YAKUZA TATTOO, 2013.05.02 19:04)

Kedves Moncsi!

Természetesen megoldható az általad kért fehér színű tetoválás, viszont részletekre is szükségünk van ahhoz, hogy árat tudjunk mondani.
Mekkora lenne a tetoválás és milyen mintát vagy feliratot szeretnél?
Várjuk válaszod,
Üdvözlettel: A Yakuza Tattoo csapata

moncsi.masszazs@gmail.com

(Moncsi, 2013.04.26 08:30)

Szia!

Én szeretnék egy tetoválást (csak fehér színnel) megoldható-e a mell és a mellkascsont közé, és ez kb mennyibe kerülni.

Köszönöm a választ.

Cseresznyevirágos tetoválás

(YAKUZA TATTOO, 2013.04.13 18:35)

Kedves Érdeklődő!

Igen, mindenképp szükséges időpontot kérni, mielőtt jönnél, 3 négy nappal előtte. Mikorra tervezed?

Várunk szeretettel.
Üdvözlettel: A YAKUZA TATTOO CSAPATA

Re: Cseresznyevirágos tetoválás

(Enikő, 2013.04.14 20:27)

Máj. 15-e + - 1 nap, és kb egy hetet 10 napot maradok. Gondolom, ha érkezéskor kérek időpontot, még belefér a Pesten tartózkodásba a dolog.

f_emi@yahoo.com

(Enikő, 2013.04.11 15:14)

Üdv.
Szeretnék 1 japán cseresznyevirágos tetoválást tőletek :). Mivel külföldön élek, keveset tartózkodom Pesten, szeretném tudni, hogy szükséges-e előzetesen időpontot kérni?

Válasz csere.l@freemail.hu

(YAKUZA TATTOOO, 2013.04.05 10:00)

Kedves Érdeklődő!

Konkrét választ, összeget akkor tudunk mondani, ha konkrétabb részleteket tudunk, például milyen magas vagy, hány kiló vagy, mennyi időd van erre, milyen gyakran tudsz feljönni Budapestre, stb.?
Kérjük, hogy adj meg elérhetőséget, vagy hívj minket a 06/ 70 519 20 76 telefonszámon. És konkrét terved, elképzelésed, rajzod van, vagy szeretnél terveztetni?
Üdvözlettel a YAKUZA TATTO CSAPATA


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »