Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szubkultúrán innen és túl

 A hírességek között jó páran vannak, akik - különleges egyéniségüket  hangsúlyozandó -  számos műalkotással díszítették már különböző testtájaikat. Akár David Beckham angol focistáról, Angelina Jolie színésznőről, Johnny Depp színészről, Dennis Rodman kosarasról, Tommy Lee zenészről beszélünk: mindannyiuknak már-már szenvedélyévé vált a "tetova", félévente újabb színpompás ábrát fedezhetünk fel valamely porcikájukon.
Ez még mind nem meglepő, de az, hogy például Winston Churchill angol államférfinak egy horgony volt a karjára tetoválva, vagy hogy Robert de Niro színész egy párduccal büszkélkedhet - nos, az már igen. A szolid-szelíd barna színésznő, Sandra Bullock a köldöke alá "varratott" egy nonfiguratív remeket. A tömeges tetoválási láz a sztárok körében az 1990-es évek elején indult, és hogy ez messze nincs elhalóban.

Muzeális érték
Az, hogy a tetoválás manapság már szubkultúrán innen is elfogadott, mi sem bizonyítja  jobban, mint hogy nemrégiben két patinás, egy bécsi és egy newcastle-i múzeum is bemutatott egy-egy, a maradandó testfestés történetéről szóló kiállítást.
A bécsi Természettudományi Múzeumban bemutatott tárlat napjaink divatos motívumaitól, a hatvanas évek tabudöngető, az egyén szabadságát kifejező ábráin át egészen a gyökerekig, Ötzi és kortársai történeteket elmesélő testfestményeiig kalauzolta el a látogatókat.
 
Egykor cirkuszművészek alkalmazták ezeket a bőrükre vitt mintákat, figurákat. A hatvanas években azonban a tetoválás az egyéni szabadság és az önmegvalósítás kifejező eszközévé vált. Mint oly sok más lázadási megnyilvánulás, ez is széles körben elterjedt a társadalomban.
Ezt a testfelületi művészetet tabuk és tabuszegések egyaránt jellemzik. Divatidőszakok és évtizedekig tartó tiltások korai váltogatták egymást. A tetoválást a keresztény középkorban tiltották, majd újjászületett, és a XIX. században virágkorát élte. Kulturális és történelmi összefüggésben a tetoválás mindig is a társadalmi vagy vallási hovatartozást mutatta, az élet egy-egy újabb szakaszának a kezdetét vagy viselőjének társadalmi helyzetét jelezte. A tűvel a bőrre juttatott jelképek révén jelzik a tetováltak azt is, hogy milyen kultúrkörhöz tartoznak
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csigusz90@vipmail.hu

(Dóri, 2013.07.21 18:32)

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mennyibe kerülne egy kb. 6x12 cm-es tetoválás felkar belső részére, egy 4 soros idézet lenne egyik szélén virággal a másikon egy pillangóval, a szöveg fekete a virág és a pillangó meg színes?
Előre is köszönöm a választ!

lilisilverpine@gmail.com

(Silverpine, 2012.12.10 21:14)

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne, lehetséges-e gyakornoknak jelentkezni hozzátok, bármilyen tanfolyam elvégzése nélkül. Nagyon szeretnék tetoválást tanulni, és a későbbiekben tetováló művésszé válni, de sajnos nem engedhetem meg magamnak egy drága tetováló tanfolyam költségeit jelenleg. Rajzi portfólióm és képzettségem van,(képzőművészeti egyetem hallgatója vagyok grafika szakon) és tetováltam is már (igaz nem emberen), ebben az esetben tudtok-e valamit tanácsolni, vagy tanfolyam nélkül esélytelen? A választ előre is köszönöm, üdv.

Re: lilisilverpine@gmail.com

(Yakuza Tattoo, 2012.12.11 13:13)

Szia!

Nyitottak vagyunk jelentkezésedre, át kell gondolni, miképp kivitelezhető a dolog.Kérjük, adj meg telefonszámot is, hogy személyesen fel vehessük veled a kapcsolatot.

Üdvözlettel:a YAKUZA TATTOO CSAPATA

Re: Re: lilisilverpine@gmail.com

(Silverpine, 2012.12.16 14:19)

Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat, nagyon örülnék ha lenne valami megoldás. :) Jelenleg külföldön tartózkodom,de szerdán utazom haza, ès csütörtöktõl otthon vagyok Budapesten, és bármikor elérhetõ ezen a számon: +36304207191, a keresztnevem Lili. Üdv.

kisstibor1985@freemail.hu

(tibor, 2012.07.01 12:15)

sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy ezt 4 betűt S.P.Q.R menyiért csinálnátok meg alkar belső részére vagy nyakra??és kb 5cm betűkkel,és gótikus stílusu betükkel?? köszike a választ is elörre

lacimedve@citromail.hu

(Laci, 2012.05.18 15:11)

Azt szeretném kérdezni mennyibe kerülne egy 15x10cm idézet?

lacimedveVcitromail.hu

(Laci, 2012.05.18 15:10)

Azt szeretném kérdezni mennyibe kerülne egy 15x10cm idézet?

Válasz ViccKockának a fájdalomról

(YAKUZA TATTOO, 2012.02.05 10:17)

Kedves Aggódó!

Igen, lehet kapni többféle krémet, amik fájdalomcsillapítók.Ezek gyógyszertárban beszerezhetők.A tetoválás előtt minimum fél órával kell bekenni a bőrt.Be lehet venni fájdalomcsillapítót is előtte, aminek hatása legalább négy órán keresztül kitart.
Vannak tehát lehetőségek, külsőleg, belsőleg egyaránt.

No para, és várunk!

Üdvözlettel: A YAKUZA TATTOO CSAPATA

Tetoválás

(ViccKocka, 2012.02.02 12:17)

Kedves Yakuza Tattoo,

Azt szeretném megkérdezni, hogy tetováltatni szeretnék, de nagyon nehezen bírom a fájdalmat. Szeretném megkérdezni, van-e lehetőség az érzéstelenítésre a kívánt területen? Pl a kézen vagy a nyakon.
Vagy esetleg tudnának-e ajánlani valamilyen krémet, amit tetoválás esetén magammal vihetek?

Előre köszönöm,

ViccKocka

UV-s tetoválás

(Snowman, 2011.12.04 17:05)

Sziasztok
1 műsorban láttam hogy létezik UV-s tetoválás...
és az érdekelne hogy csináltok e ilyet és ez és miben különbözik a hagyományos tetoválástól.

Re: UV-s tetoválás

(YAKUZA TATTOO, 2011.12.04 17:23)


Az UV tetoválások speciális tintával készülnek, amelyek csak ultraibolya fénynél látszódnak. Normál fényben szinte láthatatlanok, de ez bőrtípustól is függ, hogy mennyire. Népszerűségük nő, főleg az olyan emberek között, akik munkájukból adódóan nem viselhetnek látható helyen tetoválásokat, illetve például a rave és diszkós szubkultúra körében. Léteznek különböző színű tinták, a fehértől a kékig körülbelül tizenkét árnyalatban. Van olyan is, ami normál fénynél is látható, bár kicsit halványabban, UV fénynél pedig fénylik. A tinta, amit normál tetováláshoz használnak, kevés embernél vált ki allergiás reakciót, de az UV tintánál ez az arány magasabb. Mi ezért nem is alkalmazzuk, bizony…

Üdvözlettel a YAKUZA TATTOO CSAPATA

Ricsi, a tanácstalanság és a válaszok

(YAKUZA TATTOO, 2010.10.04 17:43)

Kedves Ricsi!

Teljesen normális, hogy ilyen jellegű kérdések merülnek fel benned a leendő tetoválásoddal kapcsolatban. Felmerülnek a szempontok, hogy mennyire szeretnéd, hogy mások is lássák a tetoválásod, vagy hogy milyen a testalkatod például is milyen ábrát szeretnél.Az optimális testrész az, amin az ábra érvényesül és azt érzed te is, hogy hozzád maximálisan illik. Az lenne a jó, ha be tudnál jönni hozánk, akkor meglátnánk milyen alkat vagy és milyen jellegű az ábra amit szeretnél!

Üdvözlettel a YAKUZA TATTOO CSAPATA

Tanácstalanság felsőfokon!

(Ricsi, 2010.10.03 18:03)

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Már régóta szeretnék tetoválást és az ábra nagyjából megvan, de azt, hogy hol legyen végképp nem tudom eldönteni. Félek, hogy a hátamon vagy a mellkasomon nem állna jól a karomra pedig azért nem akarom, mert rengeteg embernek ott van és az olyan hétköznapi lenne. Van egyáltalán olyan, hogy "jól áll" egy tetoválás? És azt sem akarom, hogy egy hét múlva azon törjem a fejem, hogy vajon tényleg jó választás volt-e ez az ábra, tényleg jó helyen van?! Teljesen kezdő vagyok a témában, gondolom ez látszik, kérlek segítsetek.
Ha sikerül eldöntenem, hogy mit és hova, mindenképp titeket választalak.

Előre is köszönöm!

Üdv: Ricsi

gyakornok

(YAKUZA TATTOO, 2010.08.30 09:14)

Kedves "gyakornok-jelölt" !


Kérünk, hogy jelentkezz telefonon a 06/70-519-2076 telefonszámon, személyes találkozó egyeztetése céljából.

Üdvözlettel:A YAKUZA TATTOO CSAPATA

halasz0217@gmail.com

(Petya, 2010.08.18 00:29)

Sziasztok.

Szeretnék elkezdeni tetoválni és valószínű, hogy szeptember 25.- én induló tanfolyamra menni is fogok. A kérdésem az lenne, hogy gyakornokra nincs-e szükségetek. Szorgalmas és kitartó vagyok. Az minden álmom, hogy tetoválóművész lehessek. Előre is köszi a választ. Sziasztok

Kereszt

(YAKUZA, 2010.07.20 11:03)

Kedves Gabesz!

az általad kért ábra ára kb. 15-20 ezer Ft. között van. Az ár természetesen függ a színek, valamint az ábra variáltságától.

Szeretettel várunk szalonunkba!

Üdvözlettel: YAKUZA TATTOO CSAPATA

Kereszt

(Gabesz, 2010.07.13 16:55)

Sziasztok!
Mellékelek eg ylinket, amelyen az a tetoválás van , amit szeretnék megcsináltatni. Némi változtatással, hogy ne teljesen ugyanaz legyen. Kérdésem, hogy kb mennyibe kerülne. A mérete kb a nyomtatási kép lenne: 10cmX6cm. Lehet, hogy nem szép dolog másolni a tetoválást mástól, de már évek óta ezt szeretném és most akarom, hogy emlékeztessen arra, hogy az én szenvedésem semmi ahhoz képest , amit más szenvedett!!
http://www.rptattoo.com/yingwen/html/ProductView.asp?ID=125&SortID=130
Várom mielőbbi válaszotokat!!
További szép napot!
Üdv!

nokky21@freemail.hu részére az árakról

(YAKUZA, 2010.07.02 21:59)

Kedves nokky-Hajni!


Így látatlanban csak kb. összeget tudunk mondani, 15 ezer Ft. körül lenne. De ez tényleg sok dologtól függ, színes e a minta, mennyure bonyolult az ábra stb.Tehát ez az összeg kevesebb is lehet.Ja és természetesen van részletfizetésre lehetőség!
szeretetel várunk!

YAKUZA CSAPATA

nokky21@freemail.hu

(Hajni, 2010.06.29 19:46)

Szia!
Érdekelne hogy körülbelül egy 11x7 cm tetoválás kb mennyibe kerülne?
előre is köszi

Edina eslő tetkója

(Yakuza, 2009.09.25 18:23)

Kedves Edina, keress meg minket szeretettel várunk!
Yakuza